Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Звернення міського голови та депутатів Молочанської міської ради до депутатів Запорізької обласної ради

На виконання пропозиції депутатів міської ради, що була обговорена на 52 позачерговій сесії міської ради, складено звернення міського голови та депутатів Молочанської міської ради до депутатів Запорізької обласної ради, яке надіслано голові Запорізької обласної ради Самардаку Г.В., голові постійної комісії з гуманітарних питань Запорізької обласної ради Кюрчеву В.М., голові постійної комісії з питань бюджету Запорізької обласної ради Ткаченко С.О., голові постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Запорізької обласної ради Клімченко О.В., голові постійної комісії з питань будівництва, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу Запорізької обласної ради РєпкінуО.О., заступнику голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Запорізької обласної ради Ковалевській Ю.С., депутату Запорізької обласної ради Суржану О.В.

Звернення міського голови

та депутатів Молочанської міської ради

до депутатів Запорізької обласної ради

На 51 позачерговій сесії Молочанської міської ради 14.11.2019 депутати міської ради підтримали ініціативу міського голови про приєднання до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, започаткований 1996 року як практичне втілення резолюції, що була прийнята на Другій Конференції ООН з населених пунктів (Хабітат ІІ). Нині ініціатива поширюється в усьому світі, її підтримали вже понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. Сьогодні ініціативою «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплено понад 30 мільйонів дітей.

Україна приєдналась до започаткованої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» підписавши 29 березня 2018 року Меморандум між Урядом України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та партнерами ініціативи. Молочанська міська рада висловила бажання приєднатися до ініціативи та направила лист зацікавленості 12.04.2018 голові Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованні Барберіс. Із 160 зацікавлений муніципалітетів було відібрано 17, на жаль м. Молочанськ не було включено до громад, що залучено до ініціативи. Ми продовжуємо роботу у цьому напрямку, прийнято рішення міської ради від 14.11.2019 № 6 «Про приєднання до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», яким створено робочу координаційну групу з реалізації ініціативи.

Ціллю № 1 ініціативи є право на визнання, повагу та справедливе ставлення, відповідно до якої кожна дитина та молода людина відчуває визнання, повагу та справедливе ставлення у своєму місті (ст. 2, ст. 23, ст. 30 Конвенції ООН Про права дитини). Ціллю № 3 ініціативи є право на охорону здоров’я, освіту та соціальний захист (ст. 24-25, ст. 27, ст. 28 Конвенції ООН Про права дитини). На досягнення вказаних цілей спрямований Стратегічний план розвитку комунального закладу «Молочанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради на 2020-2022 роки, яким передбачено впровадження реабілітації із застосуванням натуртерапії, анімалотерапії (каністерапія, іпотерапія, фелінотерапія, апітерапія). Вказаний Стратегічний план обговорений та погоджений на 52 позачерговій сесії міської ради (рішення міської ради від 21.11.2019 № 2). Аби втілити у життя Стратегічний план розвитку комунального закладу «Молочанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради на 2020-2022 роки необхідно провести перейменування закладу та затвердити його Статут.

Міський голова та депутати Молочанської міської ради підтримують прагненняколективу комунального закладу «Молочанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради постійно розвиватися; застосовувати нові, сучасні методи здобуття освіти; надавати дітям з особливими освітніми потребами усі наявні можливості для повноцінного, всебічного розвитку особистості та звертаються до депутатів Запорізької обласної ради з проханням розглянути на сесії обласної ради питання «Про перейменування комунального закладу «Молочанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради та затвердження нової редакції Статуту».

22 листопада 2019

Понеділок, 25 Листопада 2019 11:22 | Переглядів: 460