Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Підтримка ініціативи Громада дружня до дітей та молоді

На 51 позачерговій сесії Молочанської міської ради 14.11.2019 депутатами міської ради підтримали ініціативу міського голови про приєднання до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, започаткований 1996 року як практичне втілення резолюції, що була прийнята на Другій Конференції ООН з населених пунктів (Хабітат ІІ). Нині ініціатива поширюється в усьому світі, її підтримали вже понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. Сьогодні ініціативою «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплено понад 30 мільйонів дітей. У найменшому з муніципалітетів, що беруть участь, мешкають 337 осіб (Бене-Ларіо, Італія), а населення найбільшого становить 12 мільйонів (Сан-Паулу, Бразилія). За підтримки ЮНІСЕФ, з 2006 року перші кроки до реалізації цієї ініціативи здійснюються і в окремих областях України. Незважаючи на попередні успіхи в таких містах, як Вінниця, Рівне, Львів, Харків та інші, ініціатива не отримала значного поширення через відсутність децентралізації влади та недостатню кількість повноважень у місцевого самоврядування.

Україна приєдналась до започаткованої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» підписавши 29 березня 2018 року Меморандум між Урядом України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та партнерами ініціативи.

Молочанська міська рада висловила бажання приєднатися до ініціативи та направила лист зацікавленості 12.04.2018 голові Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованні Барберіс.

Із 160 зацікавлений муніципалітетів було відібрано 17.

Місто Молочанськ не було включено до громад, що залучено до ініціативи. Та ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: прийнято рішення міської ради від 14.11.2019 № 6 «Про приєднання до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», яким створено робочу координаційну групу з реалізації ініціативи.

Склад робочої координаційної групи

з реалізації ініціативи «Громада дружня до дітей та молоді»:

Вольвач В.О., міський голова;

Синиця Н.В., секретар міської ради;

Шевченко С.В., директор державного навчального закладу «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти», депутат міської ради;

Матвійчук В.В., голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку міста, депутат міської ради;

Ярошевський В.Б., директор ПрАТ «Плодорозсадник «Молочанський», депутат міської ради;

Грідіна С.О., директор Молочанської дитячо-юнацької спортивної школи;

Чорна Л.О., директор Молочанської загальноосвітної школи I-III ступенів Токмацької районної ради Запорізької області;

Романова М.І.,директорМолочанського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Токмацької районної ради Запорізької області;

Синякова І.М., директор Токмацького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ТРДА;

Доценко О.Б., завідуюча ДНЗ «Тополька»;

Лаба І.І., завідуюча ДНЗ «Ромашка»;

Маркіна Н.Г., директор Молочанської дитячої школи мистецтв;

Рубан К.М., директор КНЗ «Молочанський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Арман Л.А, головний редактор газети «Таврія»

Ми готові проходити усі етапи щодо отримання містом Молочанськ статусу «Громада, дружня до дітей та молоді».

Понеділок, 18 Листопада 2019 08:18 | Переглядів: 417