Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Один із головних пріоритетів роботи громади – захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах

10 грудня 2021 року у Молочанській міській раді в рамках щорічної Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» відбулося засідання міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та проживають на території Молочанської міської територіальної громади.

Основними завданнями міждисциплінарної команди є прийняття узгоджених дій та рішень в інтересах дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, які постраждали від жорстокого поводження; створення найкращих умов для зростання дітей; подолання обставин, що можуть спричинити остаточне розлучення дітей з батьками і позбавлення останніх батьківських прав.

До складу команди увійшли представники КУ «Центр надання соціальних послуг» Молочанської міської ради, КНП «Молочанський центр первинної медико-санітарної допомоги» Молочанської міської ради, структурних підрозділів та виконавчих органів Молочанської міської ради, ювенальної превенції Пологівського РВП ГУНП в Запорізькій області.

На порядку денному були розглянуті питання: про загальну кількість дітей на території Молочанської ТГ та кількість дітей на обліку СЖО; про повноваження суб’єктів в сфері захисту прав та інтересів дітей; про види домашнього насильства; про різницю між СЖО та домашнім насильством; про алгоритм дій старост в різних ситуаціях; про алгоритм дій кожного суб’єкта у випадку отримання сигналу про вчинення домашнього насильства; про види покарання за вчинення домашнього насильства; про строки надання відповідей відділу ССД на запити про дітей, які перебувають в СЖО; про Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»; про постанову КМУ від 22.08.2018 № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі»; постанову КМУ від 01.06.2020 № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах».

Захід відбувся у формі «круглого столу». Присутні змогли отримати відповіді на всі запитання, які виникали під час доповідей виступаючих. Всі аспекти питань детально вивчені. Старости сіл отримали відомості про алгоритм дій у випадку отримання сигналу про вчинення домашнього насильства на підлеглій території.

Також було наголошено на необхідності розбудови мережі, при якій діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, будуть виховуватись у сім`ї. Вирішено активізувати роботу із пошуку кандидатів в усиновителів, прийомних батьків та патронатних вихователів.



П'ятниця, 10 Грудня 2021 16:23 | Переглядів: 307