Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

Людське життя сповнене надій, сподівань, прагнень. На жаль, ніхто не захищений від раптових подій, які здатні перевернути звичайний ритм життя. Нещасні випадки, що трапляються з людьми в побуті і на виробництві можуть призвести до втрати працездатності, обмежити фізичні можливості та кардинально змінити звичний спосіб життя. Завдання суспільства ― не залишити людину наодинці зі своїми проблемами, а надати всю необхідну допомогу для відновлення здоров`я, для полегшення фізичного та морального стану.

Щороку 3 грудня українське суспільство разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Люди з вадами досить часто бувають виключені з повноцінного життя громад. Їхня дискримінація набуває різних форм, включно з фізичними і соціальними бар’єрами. Від того, як суспільство ставиться до інвалідів, залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Цей день є нагадуванням людству про його обов`язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства. В Україні близько 3 мільйонів інвалідів. І вони вимагають до себе підвищеної уваги. Але головне – найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння!

Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що люди з обмеженими можливостями можуть бути і стають повноцінними членами суспільства: відмінними фахівцями, політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі й абсолютно здорових членів нашого суспільства.



П'ятниця, 03 Грудня 2021 09:53 | Переглядів: 308