Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Цей день започатковано у 1988 році, він покликаний підвищити поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу та привернути увагу суспільства до порушень прав і свобод людини, які мають ВІЛ-статус. У цей день в усьому світі відбуваються різноманітні соціальні акції, спрямовані на інформування про небезпеку хвороби, шляхи її поширення, симптоми, особливості лікування.

Люди, які живуть з ВІЛ/СНІД, є однією з найвразливіших категорій громадян. Вони зазнають дискримінації у сфері праці, охорони здоров’я, освіти, доступі до соціальних послуг тощо. Дискримінація, пов’язана з ВІЛ/СНІД, чинять серйозний психологічний вплив на самосвідомість ВІЛ-позитивних людей, понижують самооцінку людини та призводять до тяжких емоційно-психологічних наслідків. Це системна суспільна проблема, яка потребує комплексного розв’язання. При цьому успіх можливий лише за умови поєднання зусиль держави та всього суспільства. Відповідно до сучасних принципів протидії поширенню ВІЛ-інфекції розвиваються напрями профілактики, догляду та підтримки, які передбачають просвітницьку діяльність, забезпечення рівного доступу до медичних та соціальних послуг серед груп населення, що мають підвищений ризик інфікування ВІЛ, людей, що живуть з ВІЛ, членів їх сімей тощо. Важливим фактором успіху такої роботи залишається використання усіх існуючих можливостей щодо співпраці державних органів влади, місцевого самоврядування та установ з громадськими, профспілковими організаціями, організаціями роботодавців, науковими та освітніми установами для розповсюдження серед громадян інформації про ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Соціальні служби, заклади освіти нашої громади постійно вживають всіх заходів, спрямованих на зменшення поширення ризикованої до інфікування ВІЛ поведінки учнівської та студентської молоді та пропаганди здорового способу життя. Постійно проводяться профілактичні бесіди з молодими особами, схильними до правопорушень, в тому числі з питань профілактики вживання наркотичних речовин та поширення ВІЛ/СНІД.

На даний час увага усього світу прикута до пандемії COVID-19. Це небезпечний вірус наочно демонструє, що під час будь-якої пандемії безпека всіх залежить від безпеки кожного. Щоб досягти успіху, необхідно надати допомогу всім, хто її потребує. Це одні із головних умов припинення пандемій ВІЛ і COVID-19.



Середа, 01 Грудня 2021 08:26 | Переглядів: 309