Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Молочанська громада долучається до кампанії «16 днів проти насильства»

Щороку в Україні, як і по всій Європі, з 25 листопада по 10 грудня проходить кампанія «16 днів проти насильства», яка покликана привернути увагу громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. І у нашій громаді дана акція стартує також 25 листопада - в Міжнародний день боротьби з насильством щодо до жінок. Ця дата була обрана Генеральною Асамблеєю ООН не випадково. Саме у цей день 1960 року були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Р.Трухільйо сестри Мірабал – політичні активістки, саме цей день став символом світового визнання проблеми гендерного насилля. Надзвичайно важливо, аби кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у ХХІ столітті, потерпають українські жінки.

Основними завданнями кампанії є: активізація партнерського руху органів державної влади, місцевого самоврядування, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства; проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносять величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав. Без подолання цього соціально небезпечного явища неможливо створити умови для самореалізації людини, реалізації принципів рівних прав, свобод і можливостей кожного громадянина. Досягнення позитивних результатів у протидії домашньому насильству, насильству щодо жінок та дітей можливе тільки за умови соціального партнерства державних органів та громадськості й розробки механізму взаємодії у цих питаннях.

Відомо, що дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони утворюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Період кампанії «16 днів проти насильства» охоплює важливі дати:

25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня - Міжнародний день волонтера

6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня - Міжнародний день прав людини

До проведення акції «16 днів проти насильства» може долучитися кожна:

- особа, яка своїми власними діями (підтримкою, розповіддю про власний досвід, порадою) може призупинити насильницькі дії;

- організація, яка може долучитися до проведення даного заходу, провести будь-який захід спільно з іншими організаціями;

- особа, яка говорить вголос про неприпустимість побиття, психологічного, фізичного та інших видів насильства, про приниження жінок і дівчат, чоловіків і хлопців на роботі, в родині, серед друзів чи колег.

Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших!



Середа, 24 Листопада 2021 11:03 | Переглядів: 312