Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відділ Служба у справах дітей Молочанської міської ради

У серпні 2021 року Відділом Служба у справах дітей Молочанської міської ради проведено роботу щодо:

1. Повернення дитини в біологічну родину

До Відділу Служба у справах дітей Молочанської міської ради звернулась жителька Молочанської територіальної громади із заявою про доцільність повернення доньки до неї, рідної матері. Дівчинка проживала із своїм біологічним батьком у іншій області. Наразі дівчинку вилучено від батька та тимчасово влаштовано до центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Місцевою службою у справах дітей подано позовну заяву до суду про позбавлення батьківських прав.

Після обстеження умов проживання заявниці, та прийняття пакету документів, що підтверджує її спроможність утримувати та виховувати дочку, питання про доцільність повернення дитини до біологічної матері було розглянуте на комісії з питань захисту прав дитини, а згодом - на засіданні виконавчого комітету Молочанської міської ради. В результаті розгляду даного питання орган опіки та піклування дійшов висновку про доцільність повернення дитини матері. Родину поставлено під соціальний супровід.

2. Захисту житлових та майнових прав дитини, а саме:

2.1 сприяння у придбанні двом особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, житла за рахунок державних коштів

З державного бюджету було виділено субвенцію на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа (далі - діти). Визначення кожної наступної дитини із загальної черги, якій може бути придбано житло або призначено грошову компенсацію для придбання житла, проводила регіональна (обласна) комісія в порядку черговості.

Дітей, яким призначено грошову компенсацію на придбання житла, та які походять з Молочанської територіальної громади, органом опіки та піклування було забезпечено соціальним супроводом, зокрема надано допомогу у відкритті спеціального рахунка, надані соціальні послуги консультування щодо вибору житла та оформлення права власності на нього.

2.2 надання органом опіки та піклування згоди на проведення державної реєстрації місця проживання неповнолітньої дитини

У травні 2021 року рішенням Токмацького районного суду Запорізької області батьків дитини, яка перебуває в інтернатному закладі на повному державному утриманні, було позбавлено батьківських прав по відношенню до неї. Батьки протягом кількох останніх років не надавали допомоги, не цікавилися життям та здоров’ям свого сина. Хлопчик також не мав державної реєстрації місця проживання. Органом опіки та піклування прийнято відповідні міри щодо захисту житлових прав дитини. Державну реєстрацію місця проживання хлопчика буде проведено за місцем його фактичного проживання, в інтернатному закладі.

Середа, 08 Вересня 2021 11:22 | Переглядів: 284