Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Діти пільгових категорій нашої громади оздоровилися на березі Азовського моря!

      В цьому році десять наших маленьких мешканців громади, які мають статус дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мали змогу відпочити на березі Азовського моря у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Факел».       

      Відпочинок для дітей був цілком безкоштовним (включаючи переїзд до табору в обох напрямках), за рахунок коштів бюджету Молочанської міської територіальної громади, що передбачена Програмою з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми на території Молочанської міської ради на 2021 рік.

      «Факел» – це дитячий табір санаторного типу, розташований в п’яти кілометрах від міста Бердянськ прямо на березі моря, Табір має власний піщаний пляж, що охороняється, облаштований тіньовими навісами від сонця, розташований в 50-ти метрах від дитячих корпусів. Житлові корпуси представляють собою капітальні цегляні будівлі. Номери в них розраховані на розміщення від 4-х до 6-ти осіб. У кожному корпусі є теле- і відео- техніка, санвузли. Кімнати обладнані меблями. Ортопедичні матраци, подушки, що не викликають алергію, чиста постільна білизна, забезпечують комфортний і безпечний сон дітям. Кожен загін розміщується на окремому поверсі. Організовано п'ятиразове харчування. Діти щодня мали змогу куштувати гарячі, м'ясні і молочні страви, свіжі фрукти і овочі, сири і ковбаси, натуральні соки і кондитерські вироби. Професійні кухарі готували по-домашньому смачні страви. Сама їдальня розрахована на 500 місць (по чотири дитини за столами). Розваги і дозвілля забезпечували дітям досвідчені вожаті-педагоги, які зробили відпочинок дітей насиченим і різноманітним. Проводились дискотеки, спартакіади, конкурси, ігри КВН, багаття і туристичні зльоти, квести, майстер-класи, музичні заходи, танцювальні батли, екскурсії в м. Бердянськ і морські прогулянки на катері, святкування дня Нептуна і на закриття зміни, а також багато-багато іншого. І, звичайно ж, купання в морі. За дітьми, що купаються, стежив педагогічний склад табору, а кваліфіковані лікарі-терапевти слідкували, щоб діти поїхали з табору ще більш здоровими, ніж приїхали. На пляжі для них проводились оздоровчі процедури, вони грали, займалися спортом, засмагали. З метою забезпечення безпеки, купання дітей здійснювалось тільки в присутності медичного працівника і матроса-рятувальника.

      Загалом, за розповідями дітей, їм все дуже сподобалось. І сподіваємось, спогади про приємний відпочинок назавжди закарбуються в їх маленьких серцях. А Молочанська міська територіальна громада зробить все, щоб якомога більше дітей мали змогу оздоровитися влітку, щоб надати найширші можливості для відпочинку дітям соціально незахищених категорій.



Середа, 28 Липня 2021 15:10 | Переглядів: 292